Fysiotherapie Avenue 25 in Rotterdam helpt u snel weer zorgeloos te bewegen

Of u met een blessure of met chronische pijnklachten komt, een fysiotherapiebehandeling zal altijd beginnen met een uitgebreide intake. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Avenue 25 vinden het belangrijk dat de behandeling zo snel mogelijk start, maar nemen wel eerst de tijd voor goed onderzoek en gedegen uitleg. Zo kunnen we de beste therapie voor uw situatie garanderen. Op deze pagina leest u meer over onze verschillende specialisaties. Bel ons op voor vrijblijvend advies of een afspraak.

Maak een afspraak

Onze specialisaties

Sportfysiotherapie

Heeft u last van springschenen, zweepslag, een tenniselleboog of een andere sportblessure? Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen en zo snel mogelijk hun sportbeoefening willen hervatten. De sportfysiotherapeut van Fysiotherapie Avenue 25 ondersteunt en begeleidt u met zijn kennis van trainingsprogramma’s en maakt daarbij gebruik van hightech apparatuur.

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en beweging te verbeteren. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. 

U voelt een verbetering van bewegingsvrijheid en een afname van de pijn.

Dry Needling

Dry Needling is een van de recentere ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapie. De methode komt oorspronkelijk uit Canada en heeft al vele goede resultaten geboekt bij verschillende blessures en pijnklachten. Met een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een droge acupunctuurnaald waar wij geen vloeistof mee in de spier spuiten. Hoewel het op elkaar lijkt, is het niet hetzelfde als acupunctuur.

Revalidatie

Moet u leren leven met een ziekte of de gevolgen van een ongeval? Dat hoeft u niet alleen te doen. Onze fysiotherapeuten zijn ervaren in revalidatie na operaties en trauma’s van het bewegingsapparaat. Ook na operaties als een Total-knee, Total-hip en kijkoperaties van enkel, schouder en knie kunt u een beroep doen op Fysiotherapie Avenue 25 in Rotterdam.

Tarieven

Beweeggroepen

De beweegprogramma's die we bij Fysiotherapie Avenue 25 aanbieden zijn groepslessen voor mensen met een of meerdere van onderstaande klachten:

• Diabetes Mellitus
• Obesitas
• COPD
• Chronische lage rugklachten
• Osteoporose/Artrose/ Reuma
• Fibromyalgie
• Claudicatio intermittens
Voordat u begint met de beweeggroep, vindt er een intake en onderzoek plaats waarbij uw persoonlijke doelen worden geformuleerd. Bent u verzekerd voor fysiotherapie? Dan komt u meestal in aanmerking voor vergoeding.

Easy taping

Easy Taping is de revolutie op het gebied van functioneel tapen. Het is gebaseerd op een combinatie van principes uit de fysiotherapie, manuele therapie en osteopathie. Easy Tape wordt rondom de probleemzone aangebracht in de richtingen waarin huidverschuivingen aangenaam zijn en deze de klacht verminderen. Het effect is een versneld functioneel herstel door verbetering van de mechanische sturing van gewrichten en pijnvermindering.