Specialisaties waarmee u uw blessure kunt behandelen met fysiotherapie bij Avenue 25 in Rotterdam Kralingen
Bewegen zonder zorgen

Snel weer op de been met fysiotherapie

Of u nou met een blessure of chronische pijnklachten komt, een fysiotherapiebehandeling zal altijd beginnen met een uitgebreide intake. Hoewel de fysiotherapeuten van Avenue 25 het belangrijk vinden dat behandeling zo snel mogelijk start, nemen we de tijd voor goed onderzoek en uitleg. Naast klassieke massage en mobilisaties zal de behandeling bestaan uit oefentherapie. Daarbij besteden we veel aandacht aan de vergroting van uw belastbaarheid, balans, coördinatie en stabiliteit.


Sportfysiotherapie - Manuele therapie - Revalidatie - Dry Needling - Beweeggroepen - Easy taping

Sportfysiotherapie bij Avenue 25, Rotterdam voor behandeling van uw blessure

Sportfysiotherapie

Heeft u last van springschenen, zweepslag, tenniselleboog of een andere sportblessure? Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen en zo snel mogelijk hun sportbeoefening willen hervatten.

De (sport) fysiotherapeut ondersteunt en begeleidt u met zijn kennis van trainingsprogramma’s en maakt daarbij gebruik van hightech apparatuur.

Fysiotherapie en manuele therapie bij Avenue 25, Rotterdam voor blessures en verbetering van uw houding

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en beweging te verbeteren.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. U voelt een verbetering van bewegingsvrijheid en een afname van de pijn.

Medische fysiotherapie en revalidatie bij Avenue 25 in Rotterdam

Revalidatie

Moet u leren leven met een ziekte of de gevolgen van een ongeval? Dat hoeft niet alleen te doen. Onze fysiotherapeuten zijn ervaren in revalidatie na operaties en trauma’s van het bewegingsapparaat.

Ook na operaties als een Total knee, Total hip en kijkoperaties van enkel, schouder en knie kunt u een beroep doen op Avenue 25 in Rotterdam.

Dry Needling voor behandeling van blessures met fysiotherapie bij Avenue 25 in Rotterdam

Dry Needling

Dry Needling is een van de recente ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapie. De methode komt oorspronkelijk uit Canada en heeft al vele goede resultaten geboekt bij verschillende blessures en pijnklachten.

Met een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling gebruikt een droge acupunctuurnaald en er wordt geen vloeistof in de spier gespoten. Hoewel het op elkaar lijkt, is het niet hetzelfde als acupunctuur.  

Beweeg groepen bij Avenue 25, Rotterdam, voor fysiotherapie om uw blessure te behandelen

Beweeg groepen

De beweegprogramma's die Avenue 25 aanbiedt, zijn groepslessen voor mensen met een of meerdere van onderstaande klachten:   

  • Diabetes Mellitus
  • Obesitas
  • COPD
  • Chronische lage rugklachten
  • Osteoporose/Artrose/ Reuma
  • Fibromyalgie
  • Claudicatio intermittens

Voordat u begint met de beweeg groep, vindt er een intake en onderzoek plaats waarbij de persoonlijke doelen worden geformuleerd. Bent u verzekerd voor fysiotherapie? Dan komt u meestal in aanmerking voor vergoeding.

Easy taping methode tegen blessures. Fysiotherapie bij Avenue 25 in Rotterdam

Easy taping

Easy Taping is de revolutie op het gebied van functioneel tapen. Het is gebaseerd op een combinatie van principes uit de fysiotherapie, manuele therapie en osteopathie.

Easy Tape wordt rondom de probleemzone getapet in de richtingen waarin huidverschuivingen aangenaam zijn en deze de klacht verminderen. Het effect is een versneld functioneel herstel door verbetering van de mechanische sturing van gewrichten en pijnvermindering.